Eğitim-İş, MEB bütçesini protesto etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2007 21:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-İş Sendikası, bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) bütçesini protesto etti.

Kızılay Ataç 1 Sokak'ın girişinde toplanan sendika üyeleri, protesto açıklamasını TBMM'nin önünde yapmak için yürümek istedi. Güvenlik güçleri, üzerlerinde çeşitli sloganlar bulunan yelekleri taşıyan sendika görevlilerinin yürümesine izin vermedi. Çevik Kuvvet polisleri tarafından etrafları çevrilen sendika görevlilerinin yürüme girişimi engellendi. Güvenlik güçlerinin yelekleri üzerlerinden çıkarmaları durumunda TBMM önüne gitmelerine izin vereceğini belirtmelerine rağmen, sendika görevlileri bunu kabul etmedi.

Yapılan pazarlıktan sonra, Eğitim-İş Sendikası görevlilerinin Kızılay Yüksel Caddesi'nde basın açıklaması yapmalarına izin verildi.

Sloganlar atarak Yüksel Caddesi'ne gelen sendika üyeleri adına bir konuşma yapan Genel Başkan Yüksel Adıbelli, MEB'in bütçesinin 2008 yılı için 22 milyar 900 milyon YTL şeklinde belirlendiğini ifade ederek, bu miktarın 15 milyar 400 milyon YTL'sinin personel giderlerine ayrıldığını kaydetti.

Türkiye'de yaklaşık 145 bin öğretmen, 100 bin de derslik açığının bulunduğuna işaret eden Adıbelli, "Eğitime yeterli bütçe ayrılmaması sonucu eğitim kurumları birer ticarethaneye, okul müdürleri tüccara, öğrenci ve velisi de müşteri durumuna düşürülmüştür" diye konuştu.

Adıbelli, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın da TBMM'den çekilmesini istedi. Emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemi aldığı basın açıklaması olaysız bir şekilde sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber